Dzień Dobry TVN

sezon 30

Dzień Dobry TVN

Jak robi się koronkowe serwetki na Wielkanoc? O tym opowiedziała Mariola Wojtas, koronczarka z Koniakowa.

Oleje tłoczone na zimno

Jak powstają oleje tłoczone na zimno w olejarni w Mikułowicach? Skąd pomysł na odrodzenie starodawnych metod tłoczenia? O tym opowiedział Mariusz Roszkowski, właściciel manufaktury oleju.

Pogoda na dziś

Bartek Jędrzejak przedstawił prognozę pogody na dziś.

Wielkanocne stroiki w szkle

Florystka Anna Chodyra pokazała, jak zrobić wielkanocne stroiki w szkle. Jakie rośliny się do tego nadają i jak pielęgnować taką kompozycję?

Mała odmiana na wielkanocnym stole

W kuchni „Dzień Dobry TVN” Mateo Brunetti przygotowywał dania z drobiu. Jak zrobić makaron z indykiem, kurczaka grzybowego, chrupiące polędwiczki i kurczaka w ziołach z ziemniakami?

Filip Chajzer wyrusza w samotny rejs dookoła świata

Filip Chajzer wyruszył w samotny rejs dookoła świata. Jakie wyzwanie go czeka?