Dzień Dobry TVN

sezon 17

Dzień Dobry TVN

W domu wcale nie musi być nudno. Co widzowie „Dzień Dobry TVN” robią podczas kwarantanny?

Kuchnia roślinna według Piotra Kucharskiego

W kuchni „Dzień Dobry TVN” Piotr Kucharski przygotował swoje ulubione dania z warzyw. Jak zrobić uniwersalny wegetariański bulion? Jakie warzywa trafiły do wiosennej zupy?

Koło Gospodyń Wiejskich i ich spotkanie z kuchnią wegańską

W Brzózem w powiecie mińskim reaktywowało się Koło Gospodyń Wiejskich MAK. Działające w nim panie stawiają na kuchnię wegańską, tworząc chociażby smakowite przetwory. Specjalne warsztaty z roślinnego gotowania poprowadziła z nimi znana blogerka kulinarna Marta Dymek. Jakie dania przygotowały? O swojej działalności opowiedziały w programie.

Jaki sprzęt dla szpitali można stworzyć za pomocą drukarek 3D?

W trudnym czasie, kiedy zmagamy się z epidemią koronowirusa, wiele osób angażuje się w szczytne akcje. Swoją pomoc okazali także właściciele drukarek 3D, którzy zaczęli drukować przyłbice ochronne dla lekarzy, pielęgniarek i ratowników medycznych. W jaki sposób powstają?