Dzień Dobry TVN

sezon 5

Dzień Dobry TVN

Buraki to warzywo chętnie jadane przez Polaków, głównie ze względu na doskonały smak. Jednak nie każdy wie, że jest również źródłem niezwykle cennych składników odżywczych. Najlepszym sposobem na wykorzystanie leczniczych właściwości tej jarzyny jest picie soku z buraków. Na co pomaga i jak go stosować, aby osiągnąć najlepsze efekty? Jak przygotować zakwas z buraków? W „Dzień Dobry TVN” biotechnolog Kornelia Westergaard podzieliła się swoim przepisem i opowiedziała o magicznej mocy buraków.

Lara Gessler na tropie owocowego śniadania

Lara Gessler wybrała się do miejsca, gdzie można zjeść pyszne i zdrowe śniadania z tropikalnymi elementami. Zuzanna Żmihrowska i Piotr Garbacki stworzyli kameralną kawiarnię, gdzie można zjeść pyszne śniadania inspirowane ich podróżami do Azji. – Chcieliśmy pokazać ludziom w Warszawie, że można jeść owocowo – wyjaśnił właściciel. Jak wyglądają takie śniadania i co wybrała Lara Gessler?

Sadzenie drzew z Katarzyną Bosacką

Na Wilanowie odbyło się sadzenie jabłoni z Katarzyną Bosacką. Pomogli jej w tym mieszkańcy dzielnicy i ogrodnik Piotr Szymczak. – Stare odmiany jabłoni są bardziej wytrzymałe  - wyjaśnił. Skąd wziął się pomysł na tego typu akcje?

David Gaboriaud i jego pomysły na szybkie lunche do pracy

W kuchni „Dzień Dobry TVN” David Gaboriaud przygotował szybkie potrawy, które są idealne jako lunch do pracy. Jakie menu ułożył? Dlaczego warto ugotować kaszę kuskus w bulionie? Kucharz pokazał swój przepis na sałatkę z kuskusem, warzywami i kurczakiem.