Dzień Dobry TVN

sezon 41

Dzień Dobry TVN

Jak żyć z cholerykiem?

Życie z temperamentem choleryka nie należy do najprostszych. Może być impulsywnie, wybuchowo i gniewnie. O tym, jak wytrwać w takiej relacji opowiedziała dziś w studiu „Dzień Dobry TVN” Marzena Mawricz, psycholog. - Cechy choleryczne to nie są zaburzenia, to po prostu cechy temperamentalne. Wiele ludzi martwi się, że trzeba je leczyć, ale to nieprawda - powiedziała specjalistka. Idealnym uzupełnieniem dla choleryka jest przeciwstawny flegmatyk, który potrafi spokojnie wysłuchać wylewu złośnika. Jakie są zalety i pozytywy bycia cholerykiem?

Z planu filmowego prosto na wojnę

Żenia Klimakin miał dziś okazję porozmawiać z reżyserką Marysią Nikitiuk i aktorką Anastasią Pustovit o tym, jak zmieniło się ich życie w ciągu ostatniego miesiąca. - Wieczorem 23 lutego pisałam wniosek o możliwość stworzenia nowego filmu, ale w końcu zasnęłam. Około godziny czwartej rano usłyszałam pierwszy huk - wyznała reżyserka filmowa. Dziś artystki nadal znajdują się w Ukrainie, by pracować jako wolontariuszki. Kobiety pomagają w organizacji transportu i broni, również dla siebie. Jak to nieszczęście zmieniło mieszkańców Ukrainy?

WOŚP pomaga uchodźcom z Ukrainy

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy pomaga nie tylko Polsce, ale i Ukrainie. Na warszawskiej Pradze stanął wielki hangar mierzący 3 tysiące metrów kwadratowych. - Stawiamy tu punkt humanitarny. W warunkach festiwalowych rozkładamy namiot w dwa tygodnie. Tym razem zajęło nam to sześć dni. Noclegowo liczymy tu ponad 500 osób, ale przebywać będzie mogło parę tysięcy - powiedział Jurek Owsiak. Jakie pomieszczenia znajdą się w hali?

Pogoda na dziś

Z okazji Światowego Dnia Wody Bartek Jędrzejak odwiedził Hydropolis - centrum wiedzy o wodzie we Wrocławiu. Jakich ciekawostek dowiedział się prezenter? Przy okazji przedstawił prognozę pogody na dziś.

Serek waniliowy w roli głównej

Królem dzisiejszej kuchni „Dzień Dobry TVN” był serek waniliowy. Sebastian Olma postanowił przypomnieć wszystkim smak dzieciństwa w nowej, ale nadal bardzo smacznej wersji. Jakie desery zaprezentował? W jaki sposób przygotował ptysie z pistacjami?