Często się zdarza, nie zdążymy wyjeść wszystkiego z lodówki, przed upływem daty ważności. Jednak, czy zawsze oznacza to, że produkt jest nie do spożycia? W studiu „Dzień Dobry TVN” Izabela Porębska wyjaśniła, czym jest data minimalnej trwałości.
Robert Stockinger odwiedził gdańskie ZOO, gdzie na świat przyszedł pingwin albinos. Dlaczego pracownicy ogrodu musieli go oddzielić od stada? Czy to pierwszy albinos, który urodził się w europejskim zoo?
Bartek Jędrzejak z centrum ogrodniczego opowiedział o wiosennych kwiatach. Które z nich możemy wybrać, by przyozdobić świąteczny stół i ogród? Prezenter przedstawił również szczegółową prognozę pogody.
W kuchni „Dzień Dobry TVN” Kasia Bukowska zaprezentowała różne przepisy na pyszne naleśniki i zdradziła co zrobić, by wyszły idealne. Czy można zastąpić mąkę pszenną innym rodzajem? A jakie farsze będą najlepsze?
Dobrawa Piękos-Szymańska przeprowadziła metamorfozę pani Wiesławy, która jest bardzo aktywną kobietą. Na którą propozycję stylistki się zdecydowała?