Dzień Dobry TVN

sezon 41

Dzień Dobry TVN

W studiu „Dzień Dobry TVN” Bartosz T. Wieliński przedstawił swój autorski przegląd prasy. Co znalazło się na pierwszych stronach gazet?

Otyłość u dzieci i młodzieży. Jak z nią walczyć?

18-letnia Julia Cymerman zdecydowała się na udział w turnusie odchudzającym. Okazało się, że obok walki o zdrowie, kluczowe jest odzyskanie poczucia własnej wartości. Jak wygląda jej walka z kilogramami? W studiu „Dzień Dobry TVN” psycholożka dziecięca Paulina Mierzejewska wyjaśniła, jak rozmawiać z dziećmi o problemach z utrzymaniem prawidłowej wagi. Jak je motywować?

Jak działa tymczasowy ośrodek adopcyjny dla ukraińskich zwierząt?

Łęcze to mała miejscowość położona w województwie warmińsko-mazurskim. Powstaje tutaj tymczasowy punkt adopcji zwierząt z Ukrainy. Inicjatorką projektu jest 19-letnia Ula Kiersz. Mieszkańcom jednak wcale nie podoba się pomysł młodej dziewczyny. Dlaczego? O swoim pomyśle licealistka opowiedziała w „Dzień Dobry TVN”.

Kuchnia francuska według Marcina Sobolewskiego i Bartka Durdy

Kuchnia francuska to jedna z najbardziej szanowanych kuchni świata. Choć wydaje się, że jej dania są  skomplikowane, Marcin Sobolewski i Bartek Durda udowodnili w „Dzień Dobry TVN”, że to mylne przekonanie. Jak zrobić tartę migdałową z czarną porzeczką?