Michał Lachur w kuchni „Dzień Dobry TVN” przygotował wegańskiego burgera z wędzonym tofu. Jakie składniki użył? – Rukola jest najlepszym źródłem antyoksydantów ze wszystkich zielonych warzyw liściastych – wyjaśnił. Jak zrobić wegański majonez?
Zimą najbardziej narzekamy na brak energii, która spowodowana jest brakiem naturalnego światła. Okazuje się, że możemy sobie pomóc fototerapią. Agnieszka Cegielska postanowiła sprawdzić, czy alternatywne źródła światła rzeczywiście działają. – Światło ma olbrzymi wpływ na wszystkie żywe organizmy – wyjaśnił twórca warszawskiego solatorium Michał Augustyn. W studiu „Dzień Dobry TVN” ekspert od gadżetów Grzegorz Czepułkowski zaprezentował lampy poprawiające nastrój.
Roma Gąsiorowska od kilku miesięcy intensywnie przygotowuje się do roli trenerki fitness w filmie „Całe szczęście”. Jak wyglądają te przygotowania? Ile czasu aktorka spędza na siłowni? W rozmowie z Kingą Burzyńską opowiedziała ona o swojej bohaterce i sportowej pasji. – Dla mnie to jest rola, którą kocham – wyjaśniła.
W studiu „Dzień Dobry TVN” Anna Wendzikowska poleciła najciekawsze filmy, które właśnie weszły do kin. Opowiedziała między innymi o produkcjach takich, jak: „Bracia Sisters” i „Gdyby ulica Beale umiała mówić”. O czym opowiada „Kafarnaum”? – Rzecz rozgrywa się w slumsach Bejrutu – wyjaśniła dziennikarka.