Monika Mrozowska razem z córką Jagodą przygotowywała w kuchni „Dzień Dobry TVN” zdrowe przekąski do pracy i do szkoły. – Łatwe i proste do zrobienia, które możemy zrobić w kilkanaście minut – powiedziała.
Teresa Pryzmont, Bernarda Rość, Lucyna Kędzierska oraz Agnieszka Iwanicka powiedziały o tradycji tkania na Podlasiu. Zainteresowała się tym Japonka Izumi Fujita, która mieszka w Polsce. Teraz do tkaczek na warsztaty przyjeżdżają inne Japonki. – Są bardzo pracowite – powiedziała Rość. W studiu programu Fujita wyjaśniła, co podoba jej się w Polsce.
Hinduskie menu może zadziwić każdego, a ulice w Indiach są pełne zapachów i barw. – Najpopularniejsze uliczne jedzenie to samosy, herbata z masalą i inne – powiedziała Malika Rijhwani, która prowadzi pensjonat w Waranasi. Jakie przyprawy są wykorzystywane w kuchni hinduskiej?
Dziennikarz Krzysztof Skórzyński opowiedział, co znalazło się w dzisiejszej prasie. Jakie artykuły zwróciły jego uwagę?