Na Oddziale Ortopedii i Traumatologii Narządu Ruchu dla Dzieci w chorzowskim Szpitalu Miejskim, zadomowił się niedawno robot dostawczy Bella. Na czym polega ten innowacyjny pomysł i w jaki sposób pomaga młodym pacjentom?
Ciasto parzone, które przygotowujemy z mleka, mąki, wody, masła i jajek to baza wielu pysznych deserów. W dzisiejszej kuchni mistrz cukiernictwa Bartek Boratyn zdradził swoje przepisy na ptysie, eklery i karpatkę.
W dzisiejszym studiu „Dzień Dobry TVN” Justyna Dżbik-Kluge przygotowała swój autorski przegląd prasy. O czym możemy przeczytać w krajowych gazetach?
Piotr Wojtasik spotkał się z przewodnikiem Kubą Pawłowskim, który zdradził tajemnice skrywane przez rzeszowskie piwnice, znajdujące się pod Starym Rynkiem. Do czego były wykorzystywane pomieszczenia pod kamienicami?