Ciasto drożdżowe uznawane jest za skomplikowane, ale z odrobiną wiedzy i odpowiednich wskazówek można zrobić je bezproblemowo. O swoich sposobach na udane drożdżowe bułeczki opowiedziała w kuchni „Dzień Dobry TVN” Katarzyna Bukowska. Jak zrobić rozczyn? Blogerka podzieliła się również swoim przepisem na drożdżowe rogaliki z kapustą i grzybami.
Idea zero waste, czyli życia bez śmiecenia, staje się coraz bardziej popularna. W dobie globalizacji, efektu cieplarnianego i problemów ze składowaniem śmieci, cenne staje się wszystko - nawet odpady. Na czym dokładnie polega ta koncepcja? Tego postanowił się dowiedzieć Marcin Sawicki. Porozmawiał między innymi z blogerką Małgorzatą Gęcą, która pokazała mu, jak robić zakupy tak, aby unikać plastikowych opakowań. W studiu „Dzień Dobry TVN” o sposobach na ograniczenie ilości śmieci, które produkujemy opowiedziały: Sylwia Walendowska-Majcher i Katarzyna Wągrowska.
Paweł Płuska w przeglądzie prasy przybliżył najważniejsze informacje z polskich gazet. Opowiedział między innymi o medycznym cudzie w Bełchatowie i najnowszych aferach politycznych.