Od niedawna na sklepowych półkach możemy znaleźć różową czekoladę, zwaną również rubinową. Co więcej, jest to czekolada bez sztucznego barwnika. Skąd się wzięła i jak smakuje? Dietetyk Ula Somow opowiedziała w „Dzień Dobry TVN” o różnych rodzajach czekolady. Czy rubinowa ma właściwości zdrowotne?
Czy można spróbować towaru w sklepie przed jego zakupem? Jedna z mieszkanek Świnoujścia za zjedzenie jednego winogrona została oskarżona o kradzież. Kiedy podjadanie w sklepie może zostać ukarane? Agnieszka Majchrzak z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów opowiedziała o tego typu sytuacjach. Co i kiedy wolno degustować w sklepie? W studiu „Dzień Dobry TVN” adwokat Eliza Kuna wyjaśniła, co nam grozi, jeśli zostaniemy na tym nakryci.
Jakub Kasprzak w kuchni „Dzień Dobry TVN” pokazał, jak uformować faworki w charakterystyczne kokardy. Jak je usmażyć? Kucharz podzielił się również swoimi propozycjami na słodkie posypki. Czym można zastąpić zwykły cukier puder?
Każdy rodzic chce, żeby jego dziecko w dorosłym życiu odniosło sukces, zarówno zawodowy jak i prywatny. Okazuje się, że pewne nawyki i zachowania, jakie obserwujemy u dzieci, mogą zwiastować ich sukces w dorosłym życiu. W studiu „Dzień Dobry TVN” pedagog dziecięcy Monika Just opowiedziała, jak wychowywać dziecko, aby poradziło sobie w przyszłości.