Dzień Dobry TVN

sezon 4

Dzień Dobry TVN

Skąd bierze się różowa czekolada?

Od niedawna na sklepowych półkach możemy znaleźć różową czekoladę, zwaną również rubinową. Co więcej, jest to czekolada bez sztucznego barwnika. Skąd się wzięła i jak smakuje? Dietetyk Ula Somow opowiedziała w „Dzień Dobry TVN” o różnych rodzajach czekolady. Czy rubinowa ma właściwości zdrowotne?

Kiedy podjadanie w sklepie jest kradzieżą?

Czy można spróbować towaru w sklepie przed jego zakupem? Jedna z mieszkanek Świnoujścia za zjedzenie jednego winogrona została oskarżona o kradzież. Kiedy podjadanie w sklepie może zostać ukarane? Agnieszka Majchrzak z Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów opowiedziała o tego typu sytuacjach. Co i kiedy wolno degustować w sklepie? W studiu „Dzień Dobry TVN” adwokat Eliza Kuna wyjaśniła, co nam grozi, jeśli zostaniemy na tym nakryci.

Jak usmażyć faworki?

Jakub Kasprzak w kuchni „Dzień Dobry TVN” pokazał, jak uformować faworki w charakterystyczne kokardy. Jak je usmażyć? Kucharz podzielił się również swoimi propozycjami na słodkie posypki. Czym można zastąpić zwykły cukier puder?

Po czym poznać, że dziecko poradzi sobie w życiu?

Każdy rodzic chce, żeby jego dziecko w dorosłym życiu odniosło sukces, zarówno zawodowy jak i prywatny. Okazuje się, że pewne nawyki i zachowania, jakie obserwujemy u dzieci, mogą zwiastować ich sukces w dorosłym życiu. W studiu „Dzień Dobry TVN” pedagog dziecięcy Monika Just opowiedziała, jak wychowywać dziecko, aby poradziło sobie w przyszłości.