Dzień Dobry TVN

sezon 16

Dzień Dobry TVN

Za mundurem panny sznurem? Dziś to powiedzenie powoli zmienia znaczenie, ponieważ coraz więcej kobiet decyduje się na pracę w służbach mundurowych. Jak wygląda codzienność w Służbie Granicznej? Z czym muszą liczyć się funkcjonariusze? Jak radzą sobie ze stresem? Jak realizują się w życiu rodzinnym? Dlaczego kobiety decydują się na tego typu pracę? Jak odnajdują się w typowo męskim świecie? O tym opowiedziały: funkcjonariusz Służby Więziennej ppor. Agnieszka Nowogrodzka, oficer Wojska Polskiego ppor. Anna Dudek i funkcjonariuszka Straży Granicznej st. sierż. Anna Binko.

Strączkowa kuchnia Kordasa

W kuchni „Dzień Dobry TVN” Damian Korda przygotowywał dania wegetariańskie z roślinami strączkowymi w roli głównej. Jak zrobić szakszukę, kotlety w soczewicy i słodkie trufle z fasoli?

Eko gadżety na ferie

Dawid Kozioł podzielił się ekologicznymi patentami na zimę. Jak zrobić domowy i naturalny krem do twarzy? W co ubrać się, aby uchronić się przed mrozem? Jak zadbać o sprzęt sportowy: narty czy sanki?