Dzień Dobry TVN

sezon 2

Dzień Dobry TVN

Bohaterki programu „Kuchenne rewolucje”. Jak Magda Gessler uratowała ich restauracje?

"Kuchenne rewolucje" zmieniają życie. Przykładem tego może być rodzina Wałkanowskich, która dzięki programowi zbliżyła się do siebie i rozwinęła biznes. Dzięki Magdzie Gessler Radosław Wałkanowski wrócił z emigracji i postawił rodzinną restauracje na nogi. Jak wspominają udział w programie? – Pani Magda pozwoliła nam uwierzyć w siebie – wyjaśnił Radosław. O swoich doświadczeniach w studiu "Dzień Dobry TVN" opowiedziały uczestniczki „Kuchennych rewolucji”: właścicielka "Soczyste pieczyste" oraz właścicielka "Kaczek za wodą”. Prowadząca program Magda Gessler wyjaśniła również, dlaczego tak ważne jest dla niej pomaganie mniejszym biznesom.

Ciasto z pomarańczami oraz karp z pastą jajeczną, czyli szybka Wigilia Andrzeja Polana

Andrzej Polan podsumował swoje szybkie menu wigilijne. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: ciasto francuskie z pomarańczami i kisielem oraz karp z pastą jajeczną. Zdradził również, jak poradzić sobie, gdy nie mamy suszu. – Jeżeli nie mamy wędzonych owoców, proszę wykorzystać inne, dodać imbiru i cynamonu – wyjaśnił.

Kraków – gastronomiczna stolica Europy. Co ma do zaoferowania?

Kraków został ogłoszony europejską stolicą gastronomiczną. Jakie regionalne specjały ma do zaoferowania? Kucharz Marcin Filipkiewicz opowiedział o najcenniejszych produktach wywodzących się z Krakowa i okolic. Jakie świąteczne tradycje obowiązują w tej części Polski? – Na krakowskim stole wigilijnym powinny znaleźć się kluski z makiem – wyjaśnił.

Joszko Broda z dziećmi – święta w wielodzietnej rodzinie

Joszko Broda i jego żona Debora pochodzą z wielodzietnych rodzin, a sami mają 10 dzieci. Wychowują je w wierze katolickiej, bez telewizora, za to z domowym nauczaniem. Jak wygląda organizacja dnia w tak dużej rodzinie? Jak w ich domu obchodzi się święta Bożego Narodzenia? Broda wraz ze swoimi dziećmi opowiedział o swoim codziennym życiu rodzinnym i magicznym czasie świąt.