"Kuchenne rewolucje" zmieniają życie. Przykładem tego może być rodzina Wałkanowskich, która dzięki programowi zbliżyła się do siebie i rozwinęła biznes. Dzięki Magdzie Gessler Radosław Wałkanowski wrócił z emigracji i postawił rodzinną restauracje na nogi. Jak wspominają udział w programie? – Pani Magda pozwoliła nam uwierzyć w siebie – wyjaśnił Radosław. O swoich doświadczeniach w studiu "Dzień Dobry TVN" opowiedziały uczestniczki „Kuchennych rewolucji”: właścicielka "Soczyste pieczyste" oraz właścicielka "Kaczek za wodą”. Prowadząca program Magda Gessler wyjaśniła również, dlaczego tak ważne jest dla niej pomaganie mniejszym biznesom.
Andrzej Polan podsumował swoje szybkie menu wigilijne. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: ciasto francuskie z pomarańczami i kisielem oraz karp z pastą jajeczną. Zdradził również, jak poradzić sobie, gdy nie mamy suszu. – Jeżeli nie mamy wędzonych owoców, proszę wykorzystać inne, dodać imbiru i cynamonu – wyjaśnił.
Kraków został ogłoszony europejską stolicą gastronomiczną. Jakie regionalne specjały ma do zaoferowania? Kucharz Marcin Filipkiewicz opowiedział o najcenniejszych produktach wywodzących się z Krakowa i okolic. Jakie świąteczne tradycje obowiązują w tej części Polski? – Na krakowskim stole wigilijnym powinny znaleźć się kluski z makiem – wyjaśnił.
Joszko Broda i jego żona Debora pochodzą z wielodzietnych rodzin, a sami mają 10 dzieci. Wychowują je w wierze katolickiej, bez telewizora, za to z domowym nauczaniem. Jak wygląda organizacja dnia w tak dużej rodzinie? Jak w ich domu obchodzi się święta Bożego Narodzenia? Broda wraz ze swoimi dziećmi opowiedział o swoim codziennym życiu rodzinnym i magicznym czasie świąt.