Kiedy żywność jest naprawdę eko?
W ostatnim czasie rośnie świadomość konsumentów. Coraz częściej starają się wybierać produkty wyższej jakości, zwracając uwagę na certyfikaty. Małgorzata Waszewska z Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych wyjaśniła, czym żywność ekologiczna różni się od tej pochodzącej z rolnictwa konwencjonalnego. Jakie są oznaczenia i na co powinniśmy uważać, by nie zostać oszukanym na bazarach?
Projekt Zima w Szklarskiej Porębie
Otoczona pięknymi krajobrazami Szklarska Poręba, co roku przyciąga rzeszę turystów, którzy chcą aktywnie spędzać wolny czas. Jakie atrakcje czekają tam na odwiedzających? Pasjonatów sportów zimowych zachęcić może coroczny Bieg Piastów. – Biegać na nartach może każdy, niezależnie od wieku czy sprawności fizycznej – wyjaśniła Kaja Sznajdrowicz. A co o tym niesamowitym miejscu sądzi wokalistka Ania Rusowicz?
Przegląd prasy Joanny Miziołek
W studiu „Dzień Dobry TVN” dziennikarka Joanna Miziołek opowiedziała, jakie tematy w ostatnich dniach porusza krajowa prasa.
Qczaj motywuje Natalię do ćwiczeń
Qczaj rozmawiał ze swoją podopieczną Natalią, motywując tegoroczną maturzystkę do ćwiczeń. Jak dziewczynie udaje się pogodzić sport z nauką do egzaminu dojrzałości?