W kuchni „Dzień Dobry TVN” Jasiek Kuroń odczarowywał brukselkę. Jak zrobić francuską zapiekankę z ziemniaków, porem i brukselką?
Kim są saunamistrzowie? - Jest to fascycnujące. To jest dla mnie sztuka - powiedział Mariusz Matera. Jakie korzyści dla zdrowia płyną z przebywania w saunie?
Bartek Jędrzejak przedstawił szczegółową prognozę pogody.
Co jedzą płaszczki i sumy? Jakie inne ryby znajdują się w oceanarium w Międzyzdrojach i jak wygląda opieka nad nimi?
Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Ptaków opublikowało nową edycję czerwonej listy ptaków. Znajdują się na niej ptaki, którym grozi wyginięcie, np. gawron czy mewy. O znikających ptakach opowiedział ornitolog prof. Przemysław Chylarecki.
„Pochodnie Nerona” Siemiradzkiego można oglądać w krakowskich Sukiennicach. Dlaczego ten obraz jest tak ważny dla polskiego muzealnictwa? O tajemnicach „Pochodni Nerona” opowiedziały hisytryczka sztuki Katarzyna Bik oraz dr Dominika Sarkowicz, kierowniczka pracowni konserwacji w Sukiennicach.