W kuchni „Dzień Dobry TVN” Sebastian Olma podzielił się swoimi przepisami na dania śródziemnomorskie. Jak zrobić idealny omlet z hiszpańskim chorizo?
Opinie o smalcu są podzielone. Dla niektórych jest to największy przysmak, a dla innych rzecz nie do zjedzenia. Jak powstaje smalec i jakie ma zalety? Tego postanowił dowiedzieć się Mikołaj Rey. Odwiedził między innymi Krystynę Gieraszewską, która pokazała mu, jak zrobić idealny smalec ze skwarkami i rodzynkami. W studiu programu pasjonat kuchni opowiedział o swoich odkryciach.
Lubow i Andrzej oraz ich dwuletni synek Marek są repatriantami. Całe dotychczasowe życie spędzili w Kazachstanie, ponieważ to właśnie tam zesłano pradziadka Lubow, który był Polakiem. Rodzina postanowiła wrócić do kraju przodków. Pomaga im w tym Robert Bykowski, który buduje dla repatriantów dom. Dlaczego postanowił ich wesprzeć? W studiu programu prezes „Fundacji dla Rodaka” Joanna Wilk-Yaridiz opowiedziała o działaniach swojej organizacji.