Anna Kalczyńska postanowiła dowiedzieć się, gdzie powstają najlepsze pierogi w Warszawie. Jak mieszkańcy stolicy przygotowują się do świąt? Prezenterka zobaczyła również, jak te słynne pierogi są lepione, z czego składa się farsz i jak wygląda praca na stoisku. O czym rozmawiała z klientami?
O tym, czym jest biesiada i jak zmieniała się ona w Polsce na przestrzeni lat, opowiedział w „Dzień Dobry TVN” historyk, dziennikarz i pisarz Łukasz Modelski. Jak wyglądała biesiada w czasach Jagiellonów, a jak ucztujemy w dzisiejszych czasach? ? Czy odchodzimy od rodzinnego biesiadowania?
W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan przygotował makową roladę. Czym nasączył biszkopt?
Kinga Burzyńska wybrała się na spotkanie z Miss Polonią 2010 - Rozalią Mancewicz oraz jej rodziną. Jak wyglądają świąteczne przygotowania w jej domu? - Nie wyobrażam sobie życia bez rodziny – zdradziła.
W studiu programu pojawiła się kolejna autorka listu do Świętego Mikołaja. O co poprosiła?