Ryszard Sierotnik i William Shaw to producenci ostrych sosów z Chorzowa. Jak powstają ich sosy? Beata Zwolska i Kamil Zwolski to miłośnicy ostrych sosów. Jak Mikołaj Rey z „Dzień Dobry TVN” zniósł jedzenie ostrych papryk? A jakie danie przygotował szef kuchni Marcin Aleksiej?
Podróżniczka i miłośniczka ostrej kuchni Martyna Chomacka opowiedziała o najostrzejszych paprykach. Jakie są zalety jedzenia ostrych papryk?
Małgorzata Rozenek-Majdan i Radosław Majdan opowiedzieli o tym, jak wspierają Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Rozenek-Majdan opowiedziała też o swoim nowym programie „Rozenek cudnie chudnie”. – Wypróbowałam wiele różnych diet, wypróbowałam różne zabiegi, wypróbowałam różne formy aktywności fizycznej – zdradziła. - Żeby kobiety, które będą oglądać ten program, miały już gotową receptę na to, co działa, a co nie działa – dodała. Jak wyglądają ich wakacje w Meksyku? Kiedy wracają?
Magdalena Typel prowadzi pensjonat na Malediwach. Skąd jej zamiłowanie do hotelarstwa? Czy to prawda, że mieszkańcy Malediwów wyrzucają śmieci do oceanu? Dlaczego tak jest? – Tutaj kiedyś były tylko ryby i ryż i nagle pojawiły się butelki i opakowania plastikowe i po prostu z tymi rzeczami dzieje się to samo, co działo się z resztkami jedzenia – powiedziała. – Jest duży progres, pojawiły się kosze na śmieci, segregacja – dodała.