Dzień Dobry TVN

sezon 14

Dzień Dobry TVN

Sezon na łyżwy rozpoczęty. Maciej Dolega wybrał się na jedno z warszawskich lodowisk, gdzie trenowały dzieci ze szkółki hokejowej.

Meksyk w kuchni

W kuchni "Dzień Dobry TVN" finaliści "MasterChefa" Magdalena Waś, Anna Łempicka, Marlena Cichocka i Grzegorz Zawierucha przygotowywali meksykańskie potrawy. - To jedyna kuchnia, która znajduje się na liście UNESCO - powiedziała Waś.

Taco – meksykańskie dobro narodowe

Taco to potrawa, bez której Meksykanie nie wyobrażają sobie życia. - Często nie kosztuje nawet dolara - powiedział Omar Diaz Valderrama, szef kuchni w restauracji. Jak przygotowuje się taco?

Traktorem dookoła świata

Monika Filipiuk-Obałek i Marcin Obałek to podróżnicy, którzy zwiedzają świat jeżdżąc traktorem. Jak przygotowali swój pojazd do podróży?

Sołtysik świątecznie – od Andrzeja do… Mikołaja

Po intensywnym dniu pracy w "Dzień Dobry TVN" Andrzej Sołtysik wcielił się w rolę Świętego Mikołaja. Jakie prezenty miał dla dzieci?

Skąd wziął się Święty Mikołaj?

- Święty Mikołaj z Miry jest wzorem dla wszystkich Świętych Mikołajów w dzisiejszych czasach - powiedział antropolog Robert Zydel. - Podobno zasłynął tym, że wspomagał ubogich - dodał. Skąd tradycja wchodzenia Świętego Mikołaja przez komin? Dlaczego został ikoną popkultury? - Wszyscy potrzebujemy bohaterów, a cóż bardziej bohaterskiego jest od pomagania innym - wyjaśniła Zydel. Dlaczego do Holandii Święty Mikołaj przychodzi z Hiszpanii?