Dzień Dobry TVN

sezon 25

Dzień Dobry TVN

Naszym listopadowym laureatem „Pozytywki Dzień Dobry TVN” został Bruno Mrówczyński, który zajmuje się różnymi eksperymentami naukowymi, pokazując je na swoim kanale w internecie. W dzisiejszym programie zdradził, jak przygotować plastyczną masę z mleka, której będziemy mogli wyczarować świąteczne ozdoby na choinkę.

Z miłości do gwiazd i piorunów

Antoni Sarba jest uzdolnionym fotografem, którego największą pasją jest uwiecznianie na zdjęciach grzmiącego nieba. Swój pierwszy aparat dostał z okazji Komunii Świętej i od tamtego czasu, w każdej wolnej chwili patrzy przez obiektyw. Skąd jego zamiłowanie do fotografowania gwiazd i piorunów? – Mogę tymi zdjęciami zwrócić uwagę innych osób na niesamowite rzeczy – mówił artysta.

Odczarowujemy kapustę kiszoną

W dzisiejszej kuchni „Dzień Dobry TVN” Daria Ładocha podała swój przepis na pyszny kapuśniak pomidorowy. Jak go przygotować?

Wiedźma znad Biebrzy

Nad Biebrzą, wraz ze swoją rodziną, mieszka Agnieszka Zach – zielarka, która sama mówi, że jest wiedźmą. Czyli tą, która wie. Skąd wzięło się jej zamiłowanie do etnografii i zgłębiania tajemnic ludowych?

Psy, które wspierają ratowników w poszukiwaniu ludzi

Psy ratownicze to odpowiednio wyszkolone czworonogi, które pomagają służbom specjalnych w sytuacjach zagrażających życiu. W dzisiejszej rozmowie Jan Jaszczyński z Jednostki Ratownictwa Specjalistycznego S12 wyjaśnił, w jaki sposób odbywają się poszukiwania zaginionych osób.