Dzień Dobry TVN

sezon 25

Dzień Dobry TVN

Beata Poprawa to internista i kardiolog ze Szpitala w Tarnowskich Górach. Dwa razy przeszła koronawirusa. Czym drugie zachorowanie różniło się od pierwszego? – Jestem w grupie osób, które nie nabyły trwałej odporności – powiedziała.

Wspiera lekarzy przygotowując im posiłki

Adrian Głuchowski gotuje dla lekarzy. – Postanowiłem zrobić rosoły i zawieźć do szpitala, potem pomyślałem, to może drugie danie – powiedział. Przygotowane posiłki zawozi co tydzień dla pracowników SOR w Szpitalu Czerniakowskim w Warszawie. – Jedzenie wzmacnia nas fizycznie – powiedział Henryk Wacławek, kierownik SOR. Posiłki dostarcza też ratownikom medycznym. – Nie mamy możliwości zjeść nawet śniadania, bo jak wyjedziemy o siódmej, to powrót jest o siódmej następnego dnia – zaznaczyła Dorota Sarwa, ratownik medyczny.

Przegląd prasy

W „Dzień Dobry TVN” Kamila Kalińczak opowiedziała, co znalazło się w dzisiejszej prasie.

Grzyby, ryby i kurczak w wersji Jaśka Kuronia

Kucharz Jan Kuroń przygotowywał potrawy z grzybami, rybami i kurczakiem. Jakie przepisy zdradził?