Smakosz i entuzjasta wyzwań gastronomicznych Mikołaj Rey wybrał się na bagna w towarzystwie Haliny Rogińskiej, propagatorki kuchni kaszubskiej. To właśnie tam rosną owoce o wspaniałych właściwościach nie tylko dla zdrowia, ale i urody. Jak zbierać żurawinę? Jak przygotować zupę żurawiną?
Małgorzata Ostrowska to legenda polskiego rocka lat 80. W dzisiejszym programie artystka opowiedziała o swojej kolejnej pasji do naturalnych składników i przygotowywaniu przetworów na zimę. Jakie są tajniki jej domowej spiżarni? - Zawsze mnie pasjonował kontakt z naturą, by być jak najbliżej jej. To, co zamykam w słoiczki, jest z mojego ogrodu - zdradziła Małgorzata. Jakimi połączeniami smakowymi zaskakuje swoich gości?
Jesień to dla wielu miłośników górskich wędrówek najpiękniejsza pora roku. Dziś prosto z Zakopanego Tomasz Zubilewicz przedstawił prognozę pogody. Czy warto oglądać Tatry w listopadzie?
Wegetariańskie dania Tomasza Jakubiaka zagościły w kuchni „Dzień Dobry TVN”. Juror kulinarnego show między innymi podał wegetariańskie mielone a'la wieprzowe na trzy sposoby oraz cygara z boczniaków w zielonym sosie salsa zapiekane pod cheddarem. Jaki miał pomysł na bagietkę?