W dzisiejszej kuchni „Dzień Dobry TVN” Tomasz Jakubiak, kucharz i juror w programie „MasterChef” Junior przygotowywał dania wegetariańskie. - Co ciekawe Polacy, gdy się denerwują zaczynają jeść dzikie ilości mięsa. Dlatego ja zagorzały mięsożerca zacząłem szukać produktów, którymi mogę oszukać swój organizm - powiedział specjalista. Jak przygotować oszukaną wietnamską bagietkę z tofu? Z jakich kuchni świata czerpał inspiracje do stworzenia mielonych bez mięsa?
Nikodem Ciomcia to 18-letni naukowiec, który już jako nastolatek zaprojektował prototyp rewolucyjnej koszulki. Zadaniem ubrania jest zebrać ciepło z ciała i zamieniać je w prąd, którym ostatecznie uda się naładować smartfon. Nad swoim pomysłem Nikodem pracował przez 5 lat posiłkując się funduszom zebranym z internetowych zbiórek. Jak wpadł na ten pomysł? Z jakich warstw składa się koszulka? To dziś przedstawił w studiu „Dzień Dobry TVN”.
W ramach akcji „Pier(w)si się badamy” Krzysztof Skórzyński wybrał się do Siedlec, by zwiększać świadomość na temat profilaktyki raka piersi. Wdrożenie odpowiedniego leczenia daje szansę na powrót do zdrowia, lecz wiele kobiet trafia pod opiekę onkologa zbyt późno. Jaką historią podzieliła się przedstawicielka Stowarzyszenia Rak Out? Ile kobiet przyszło się zbadać w dzisiejszym programie?