W kuchni „Dzień Dobry TVN” Matteo Brunetti zdradził swój przepis na idealną lasagne. Czy przed jej złożeniem należy ugotować płaty makaronu?
Fani serialu „Pod powierzchnią” nareszcie doczekali się kontynuacji. Od października widzowie mogą oglądać dalsze losy głównych bohaterów. Czego mogą spodziewać się w drugim sezonie? O tym w studiu programu opowiedział Łukasz Simlat. Jaką przemianę przejdzie jego postać?
Czy polska infrastruktura kolejowa jest gotowa na pociągi, które rozwiną prędkości do 415 kilometrów na godzinę? O tym w „Dzień Dobry TVN” opowiedzieli konstruktorzy szybkich pociągów Łukasz Mielczarek i Paweł Radziszewski z firmy Hyper Poland. - W tym projekcie do istniejących szyn dodajemy kilka elementów, które pozwolą temu pojazdowi rozpędzać się i hamować oraz nieznacznie lewitować nad powierzchnią gruntu – wyjaśnił Radziszewski.