Dzień Dobry TVN

sezon 13

Dzień Dobry TVN

Gracjan Rumiński i Natalia Woźniak to dziecięcy mistrzowie Polski w tańcu. Trenują razem od stycznia 2017 roku. Na scenie „Dzień Dobry TVN” młodzi tancerze zaprezentowali swoje umiejętności.

Dorota Gardias i mistrzowie Europy psich zaprzęgów

Dorota Gardias wybrała się do miejscowości Biskupice, by spotkać się tam z mistrzami Europy w psich zaprzęgach. Agnieszka, Piotr, Julita i Cyprian opowiedzieli o tej wyjątkowej dyscyplinie i swoich ukochanych pupilach. Jak wygląda trening takich psów?

Gracjan Rumiński i Natalia Woźniak - dziecięcy mistrzowie polski w tańcu

W studiu programu młodzi tancerze Gracjan i Natalia opowiedzieli o swojej tanecznej pasji. Jak trafili na siebie i skąd wzięła się w nich miłość do tańca?

Mikołaj Rey na tropie kiszonej kapusty

Nie od dziś wiadomo, że kiszonki to najlepszy probiotyk, a do tego są niezastąpione w skutecznym wspomaganiu trawienia. Domowa kapusta kiszona jest świetnym pomysłem na to, żeby oczyścić organizm z toksyn oraz jednocześnie wzmocnić system obronny. O mocy kiszonek opowiedział w „Dzień Dobry TVN” Mikołaj Rey. Wybrał się również do Czarnej Wsi Kościelnej, gdzie małżeństwo Sienkiewiczów produkuje tradycyjne kiszonki.

Guillaume Bailly – pisarz i grabarz. O czym opowiada jego książka?

Założony w 1804 roku Cimetière du Père-Lachaise to największy i najsłynniejszy cmentarz w Paryżu. Spoczywa na nim wiele znanych osób z całego świata m.in.: Marcel Proust, Balzac, Édith Piaf, Oscar Wilde czy Jim Morrison. Annę Kalczyńską oprowadził po nim Guillaume Bailly - pracownik domu pogrzebowego i auto książki "Nekrosytuacje. Perełki z życia grabarza". Jakie ciekawostki ze swojej pracy zdradził?

Meksykańska kuchnia Isabeli Balderas

W kuchni „Dzień Dobry TVN” pochodząca z Meksyku Isabela Balderas przygotowała klasyczne dania kuchni meksykańskiej. Jak w tym kraju obchodzi się Dzień Wszystkich Świętych? Restauratorka podzieliła się między innymi przepisem na czekoladowy sos mole poblano.