Mięso pozyskiwane bez cierpienia zwierząt. Czy to możliwe? dr hab. Katarzyna Ropka-Molik, dr inż. Wojciech Witarski i prof. dr hab. Sylwester Świątkiewicz opowiedzieli o tym, jak w laboratorium powstaje sztuczne mięso.
Gośćmi „Dzień Dobry TVN” byli biegła sądowa z dobrostanu zwierząt, psycholożka i socjolożka dr hab. Hanna Mamzer oraz prof. dr. Hab. Andrzej Elżanowski z Uniwersytetu Warszawskiego. Czy mięso z kultury tkankowej to coraz bliższa wizja przyszłości?
Bartek Jędrzejak zasiadł w symulatorze lotów. Prezenter opowiedział też o dzisiejszej prognozie pogody.
W kuchni programu swoje przepisy zdradził Andrzej Polan. Kucharz przygotował m.in. łososia gotowanego w oleju, konfiturę z papryki czerwonej, brukselkę smażoną z jabłkami oraz tortillę ziemniaczaną z pomidorami, cukinią i jarmużem.