W kuchni „Dzień Dobry TVN” wegańskie dania kuchni włoskiej przygotowywała blogerka kulinarna Alicja Rokicka, która niedawno wydała swoją nowa książkę „Italia dla zielonych”. Jak zrobić prostą focaccię, caponatę czy pantescę?
Mateusz Waligóra wyruszył w bałtycką wędrówkę. Tym razem spotkał się z dr Iwoną Pawliczką ze Stacji Morskiej UG w Helu, z którą porozmawiał o fokach.
Via Alpina to szlak prowadzący od Triestu do Monako. Ma długość 2600 km i prowadzi przez 8 krajów. Dorota Szparaga, która w 2020 roku przeszła Wielki Szlak Beskidzki w dwie strony, planuje przejść pieszo przez Alpy. Do celu brakuje jej tylko 300 km. Jak czuje się w trasie?
Diana Kautz porozmawiała z Sebastianem Kulisem o jesiennym ogrodzie. Przy okazji przedstawiła prognozę pogody na dziś.
Martin Lange, czyli duet w składzie gitarzysta Marcin Makowiec i wokalista Michał Lange. Mają za sobą współpracę m.in. z Rosalie., Reni Jusis, Michałem Szpakiem i Kasią Lins. Teraz postanowili pójść własną ścieżką.