Dzień Dobry TVN

sezon 12

Dzień Dobry TVN

W kuchni „Dzień Dobry TVN” blogerka kulinarna Jolanta Caputa pokazała, jak przygotować idealne ciasto na pierogi. Jakie są tajniki jego przygotowywania? Jakie farsze zaproponowała?

Patrycja Machałek o przyprawach, które leczą

Liść laurowy, pieprz, cynamon, ziele angielskie i jałowiec to przyprawy chętnie stosowane w kuchni, ponieważ doskonale podkreślają smak potraw. Niewiele osób jednak wie, jak oddziałują na organizm. O prozdrowotnych właściwościach tych roślin opowiedziała w „Dzień Dobry TVN” Patrycja Machałek - autorka książek "Siła ziół" i "Przetwory z pomysłem".

Mikołaj Rey i tradycje kulinarne Orleanu

Orlean to piękne francuskie miasto położone nad Loarą. Odwiedził je Mikołaj Rey, by sprawdzić, jak produkuje się tradycyjną francuską musztardę. Jak wyglądają kolejne etapy tego procesu? Właścicielka lokalnej restauracji Sabine Brochard opowiedziała również, z jakich potraw składa się kuchnia tego regionu.

Urodzinowe atrakcje dla najmłodszych

Urodziny dziecka to ważne wydarzenie w jego życiu, na które czeka cały rok. To także wyzwanie dla rodzica. Jak zorganizować urodziny dziecka w domu, aby wszyscy bawili się doskonale? O tym w „Dzień Dobry TVN” opowiedziała animatorka Patrycja Lipińska.

Sekrety wielkiej noblowskiej kolacji. Jak wyglądają przygotowania?

Uroczysta gala wręczenia Nagród Nobla odbędzie się we wtorek 10 grudnia. Nagroda wręczana jest przez króla Szwecji. Jak laureaci powinni zachować się w obecności Karola XVI Gustawa? O tym  w programie opowiedziała specjalistka ds. protokołu międzynarodowego i etykiety dr Irena Kamińska-Radomska. Marcin Sawicki odwiedził Sztokholm, by przyjrzeć się przygotowaniom do ceremonii. Jakie menu będzie obowiązywało w tym roku?