- Pigwa i pigwowiec to nasza polska cytryna – mówiła w dzisiejszym studiu „Dzień Dobry TVN” Agnieszka Cegielska, propagatorka naturalnego stylu życia. Jakie właściwości mają te kwaśne owoce, przypominające małe jabłka? Dlaczego warto zamknąć je w słoiku, by móc sięgać po nie zimą?
W Węgierskiej Górce trwa właśnie jesienny spęd owiec z hal. Łossod to tradycyjne święto pasterzy, odbywające się co roku pod koniec września, kiedy to bacowie celebrują szczęśliwy wypas zwierząt. Beskid Żywiecki odwiedziła Dagmara Kowalczyk. Jak będzie wyglądał dalszy wypas owieczek?
W dzisiejszym programie zachęcaliśmy widzów, by komentowali omawiane tematy. Wszystkie wypowiedzi w naszych kulisach śledził Robert Stockinger.
Dorota Gardias w podskokach przedstawiła dzisiejszą prognozę pogody. Jakie czekają nas temperatury?
Koniec września to idealny moment w roku, by zamknąć skarby lata w słoikach. Jakie przetwory przygotował w dzisiejszej kuchni Sebastian Olma? Kucharz zdradził również, w jaki sposób najlepiej przeprowadzić pasteryzację naszych powideł, dżemów i owoców w syropie. Dlaczego warto sprawdzić, czy nakrętka jest wklęsła?
Na dzisiejszej scenie zespół Cheap Tobacco zaprezentował swój utwór „Jestem sama”.