Chleb jest podstawą diety Polaków. Jednak znalezienie zdrowego chleba niekiedy stanowi nie lada wyzwanie. Gdzie można znaleźć chleb bez ulepszaczy i innych dodatków? Czy taki chleb w ogóle istnieje?
– Chleb jest podstawą naszej diety, tylko musimy dokonywać bardzo dobrych wyborów – powiedziała dietetyk Maria Jagiełło, która wyjaśniła także dlaczego warto jeść pieczywo ciemne zamiast jasnego. Piekarka Justyna Roszkowska zdradziła, jak rozpoznać chleb razowy od białego pieczywa barwionego karmelem. Opowiedziała także, jak wygląda produkcja pieczywa. Po czym można rozpoznać dobry, świeży chleb? I jak go przechowywać?
Kasia i Maciej Zawadzki są miłośnikami vintage i kolekcjonują klasyczne samochody, a zawodowo zajmują się fotografią ślubną w retro klimacie. – To przyszło naturalnie, bo my to czujemy i do takiej grupy docelowej zmierzamy i te pary w tym się bardzo odnajdują – powiedziała Katarzyna Wosiak-Zawadzka. – Myślę, że jesteśmy mega rozpoznawalni – dodała.
Katarzyna Zdanowicz opowiedziała, jakie tematy pojawiły się w prasie.
Dziś swoje urodziny obchodził Andrzej Polan, który z tej okazji przygotowywał ucztę w kuchni „Dzień Dobry TVN”. Co zrobił do jedzenia?