Dzień Dobry TVN

sezon 12

Dzień Dobry TVN

Jak dbać o ubrania, żeby nosić je dłużej? Ula Chincz podzieliła się swoimi patentami na dbanie o ubrania. – Zaprzyjaźnijcie się z metkami. One są po to, by nam powiedzieć, w jakiej temperaturze bezpiecznie można daną tkaninę wyprać – powiedziała. Na co jeszcze zwrócić uwagę podczas prania? Jak rozwieszać i suszyć pranie? W jaki sposób prasować?

Przedłużamy życie ulubionego swetra

Jak przechowywać swetry, aby służyły nam na lata, a nie tylko na jeden sezon? Jak uratować zmechacone i sfilcowane swetry? Swoje sposoby zdradziła Małgorzata Świgoń. W czym mogą pomóc ziemniaki i fasola?

Strączkowa kuchnia Michała Lachura

W kuchni „Dzień Dobry TVN” dania ze strączków gotował Michał Lachur. Podzielił się m.in. przepisem na spaghetti z soczewicą i orzechami.

Polscy blogerzy w kampanii promującej Tajwan

Gośćmi „Dzień Dobry TVN” byli blogerzy podróżujący  z dziećmi: Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński, którzy zostali honorowymi ambasadorami Tajwanu. Co sprawiło, że zachwycili się Azją? – Tajlandia jest takim kierunkiem, który zwykle polecamy na to rajskie plażowanie. Ale właśnie kulinarnie, pod względem takiej  nietypowej egzotyki – Japonia. No i właśnie ten Tajwan, który też jest bardzo ciekawy, a mało popularny – powiedziała blogerka.