Japońskie linie lotnicze wprowadziły możliwość, by przy rezerwacji miejsc pasażerowie mogli uzyskać informacje o tym, czy na miejscu obok będzie siedziało dziecko. To rozwiązanie wzbudziło wiele kontrowersji. Czy strefy bez dzieci to dyskryminacja? Na ten temat dyskutowali psycholog biznesu Jacek Santorski i stewardesa Justyna Kłęk.
W kuchni „Dzień Dobry TVN” podróżniczka Beata Pawlikowska gotowała zdrowe makarony inspirowane podróżami. Co znalazło się w jej menu?
Veronika Mosser i Roberto Mazzone stworzyli gospodarstwo niemal w całości samowystarczalne. Przed kamerami opowiedzieli, jak funkcjonuje taka farma. – Wszystko zaczęło się 12 lat temu. Musieliśmy znaleźć miejsce, które pozwoliłoby nam na całkowitą samodzielność, jeśli chodzi o jedzenie dla nas, naszych zwierząt i gości, którzy nas odwiedzają – zdradziła Veronika. – Doceniam wolność, którą daje życie na wsi – dodała.
Damian Michałowski przedstawił autorski przegląd prasy.