Dzień Dobry TVN

sezon 15

Dzień Dobry TVN

Jak przestać się zamartwiać? – Ludzie bardzo często mylą martwienie się z taką mądrością życiową, z – powiedzmy – taką poważną postawą. Ale co z tego wynika, że się martwisz? Nic. Z tego, ze jesteś zapobiegliwy i że się kierujesz doświadczeniem, wynika dużo – powiedziała Joanna Godecka, terapeutka i autorka poradników.

Jabłkowe szaleństwo w cieście

W kuchni „Dzień Dobry TVN” Katarzyna Bukowska pokazała, jak zrobić jabłkowe krążki w cieście naleśnikowym. Jakie odmiany jabłek są najlepsze do smażenia i pieczenia?

Masz miejsce na deser? Zawsze

Dlaczego, po zjedzeniu sytego posiłku, mamy jeszcze miejsce na zjedzenie deseru? – Za to odpowiada nasza sytość sensorycznie specyficzne – powiedziała psychodietetyk Magdalena Błaszczyk. – Jeżeli nasze zmysły – wzrok, węch, smak – odbierają słone danie, no to one się nasycają. W z związku z czym nasze receptory, które odpowiadają za słodki smak, są gotowe przyjąć posiłek – dodała.

Idealny look

Jak pielęgnować i czesać włosy kręcone i falowane? Czym jest plopping? O tym opowiedziała stylistka fryzur Dobrawa Piękos-Szymańska.

Odcinki
Szczegóły i oznaczenia
23.01.2020 cz. IV
Jak przestać się zamartwiać? – Ludzie bardzo często mylą martwienie się z taką mądrością życiową, z – powiedzmy – taką poważną postawą. Ale co z tego wynika, że się martwisz? Nic.
Informacje
Kategoria
Data premiery
2020
Oznaczenia
Kategoria wiekowa
Dodatkowe informacje
Jak przestać się zamartwiać? – Ludzie bardzo często mylą martwienie się z taką mądrością życiową, z – powiedzmy – taką poważną postawą. Ale co z tego wynika, że się martwisz? Nic. Z tego, ze jesteś zapobiegliwy i że się kierujesz doświadczeniem, wynika dużo – powiedziała Joanna Godecka, terapeutka i autorka poradników. Jabłkowe szaleństwo w cieście W kuchni „Dzień Dobry TVN” Katarzyna Bukowska pokazała, jak zrobić jabłkowe krążki w cieście naleśnikowym. Jakie odmiany jabłek są najlepsze do smażenia i pieczenia? Masz miejsce na deser? Zawsze Dlaczego, po zjedzeniu sytego posiłku, mamy jeszcze miejsce na zjedzenie deseru? – Za to odpowiada nasza sytość sensorycznie specyficzne – powiedziała psychodietetyk Magdalena Błaszczyk. – Jeżeli nasze zmysły – wzrok, węch, smak – odbierają słone danie, no to one się nasycają. W z związku z czym nasze receptory, które odpowiadają za słodki smak, są gotowe przyjąć posiłek – dodała. Idealny look Jak pielęgnować i czesać włosy kręcone i falowane? Czym jest plopping? O tym opowiedziała stylistka fryzur Dobrawa Piękos-Szymańska.
adsbygoogle prebid adocean ado