Dzień Dobry TVN

sezon 47

Dzień Dobry TVN

1 września to bardzo ważny dzień w życiu każdego ucznia. Jak gwiazdy wspominają swoje młodzieńcze lata? O tym dziś w studiu „Dzień Dobry TVN” opowiedzieli Beata Pawlikowska, Marianna Gierszewska oraz Radosław Majdan. - Ja nie miałam problemów w szkole, dlatego że nie chodziłam do szkoły. W drugiej klasie szkoły podstawowej postanowiłam, że ją rzucam. rodzice oczywiście zbledli, a ja wtedy nie miałam świadomości, że trzeba chodzić do szkoły i to nie jest kwestia wyboru - wyznała dziennikarka Beata Pawlikowska. Na jaki nieuczciwy czyn zdecydował się w podstawówce były piłkarz?

Od 16 lat wita Bydgoszczan na pasach

Po 16 latach pracy na przejściu dla pieszych „Pan Agatka” przechodzi na emeryturę. Każdego dnia witał mieszkańców Fordonu z uśmiechem na ustach. - Niektórzy specjalnie przejeżdżają tędy, żeby pokiwał, żeby się uśmiechnął bo od razu dzień staje się lepszy - wyznała mieszkanka osiedla Bajka. Praca, która miała być tylko chwilową pozwoliła Adamowi wyjść na prostą, a jego przejście dla pieszych doprowadziło go nie tylko do życiowej zmiany, ale również miłości swojego życia.

Witaj szkoło!

Rozpoczęcie roku szkolnego to dla dzieci i nauczycieli dzień pełen emocji. Dziś razem z uczniami postanowił je przeżyć Robert Stockinger. Dziennikarz wybrał się do Szkoły Podstawowej nr. 403 w Warszawie, by zapytać dzieci o ich pierwszy dzień w nowej szkole. Co najbardziej lubią w swojej podstawówce? Co im przeszkadza?

Śniadanie, które zje każdy niejadek

Śniadanie dla dziecka powinno być wartościowe i smaczne, ale co zrobić, aby zostało zjedzone? Dziś w studiu „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan przygotował posiłki, których nie odmówi nawet największy niejadek. Kucharz między innymi podał czekoladową zupę z orzechowym musli, tosty, oraz omlety. Jak wieczorem przygotować ciasto, by idealnie sprawdziło się do porannych gofrów?

Najcenniejsze grzyby polskich lasów

Początek jesieni to doskonały czas na grzyby. Szczególnie, gdy najdroższy grzyb świata pojawia się w polskich lasach. Za kilogram gąski sosnowej koneserzy są w stanie zapłacić nawet 8 tysięcy złotych. Czym się wyróżniają od innych grzybów? - Gąska posiada bardzo charakterystyczny smak i zapach, ale przede wszystkim posiada własności antyoksydacyjne, antybakteryjne i antywirusowe. W Japonii wręcza się go na prezent ślubny - powiedziała prof. dr hab. Dorota Hilszczańska, Instytut Badawczy Leśnictwa. Jak wygląda ten gatunek i skąd wziął się w Polsce?