Druga połowa czerwca to pierwszy moment, w którym możemy podziwiać piękne, sięgające po horyzont lawendowe pola. Takimi krajobrazami uraczy nas oczywiście Prowansja, ale nie ma się co martwić - również w Polsce na podróżników czekają podobne widoki. Bartek Jędrzejak odwiedził jedno z takich wyjątkowych miejsc, skąd przedstawił dzisiejszą prognozę pogody.
Muszelki, kamyki, rafa koralowa, a czasem wyroby ze skóry węża czy kości słoniowej – mimo że takie naturalne pamiątki z egzotycznych krajów kuszą, by z zabrać je ze sobą do domu, powinniśmy sprawdzić, czy jest to legalne. Za naruszenie przepisów w zakresie ochrony międzynarodowej fauny i flory grożą nam surowe kary – nawet więzienie. Na ten temat rozmawialiśmy z radcą prawnym Przemysławem Ligęzowskim.
W naszej dzisiejszej kuchni „Dzień Dobry TVN” gościliśmy Zuzannę Lisowską, studentkę dziennikarstwa, która postanowiła spróbować swoich sił w programie „MasterChef”. Młoda kucharka wzięła na warsztat jeden z najpyszniejszych letnich owoców - arbuza i przygotowała z niego kilka wytrawnych dań. Jaki jest przepis na arbuzową sałatkę z fetą i cukinią?