Zbliżają się wakacje, a tym samym czas wyjazdów. W dzisiejszym programie Ula Chincz podzieliła się z widzami „Dzień Dobry TVN” swoimi ulubionymi wskazówkami na sprytne spakowanie walizki. Zdaniem specjalistki od porządku co roku zabieramy ze sobą zbyt wiele niepotrzebnych rzeczy. Jaki genialny patent na rozpakowanie torby zaprezentowała? Jak przechowywać biżuterię, by nam się nie zaplątała?
Bartek Jędrzejak prosto z Krakowa przedstawił prognozę pogody na dziś. Co na wieży Emitel robił prezenter? Jakie temperatury nas czekają?
Wycieczki z dzieckiem samochodem, pociągiem czy samolotem to dla niektórych prawdziwe wyzwanie. Dlatego dziś w studiu „Dzień Dobry TVN” Anna Łukasik zaproponowała świetny pomysł na umilenie tego czasu. Podróże i książki to dwa idealne sposoby na pobudzenie dziecięcej wyobraźni. Jakie pozycje przybliżyła dziś widzom pedagog? - Ta książka sprawdzi się do nauki spostrzegawczości oraz języka, jeśli mamy rodzeństwo w różnym wieku to jedno może uczyć w podróży drugiego korzystając z obrazków - powiedziała autorka bloga. Czym oderwać pociechy od urządzeń elektronicznych w podróży?
Piast Miłocice to drużyna, która rywalizuje w piłkarskiej B-klasie na najniższym poziomie rozgrywek w Polsce. Do niedawna był to jeden z najgorszych zespołów w kraju. - Mecze były wysoko przegrywane, 10 lub 15 do 0. Niektórym by to dało do myślenia, po co dalej grać, może lepiej to zlikwidować. My stwierdziliśmy, że nie ma takiej opcji - powiedział kibic Ryszard Wnuk. Razem ze zmianą trenera zmieniło się również podejście drużyny. To Marek Sturlis stoi za pierwszym od czterech lat wygranym meczem swoich podopiecznych. Czym na co dzień zajmują się członkowie zespołu? Co ich najlepiej motywuje?
W dzisiejszym programie „Dzień Dobry TVN” swoimi włoskimi potrawami podzielił się prawdziwy znawca tej kuchni. Matteo Brunetti postanowił podać lasagne z cukinią, risotto z szafranem i tartę z morelami. Warto dodać, że aby móc w pełni delektować się smakiem potraw należy starannie dobrać do nich dodatki. Jak odpowiednia woda może podkreślić smak dania?