W kuchni „Dzień Dobry Wakacje” Kuba Kasprzak przygotował gazpacho z winogron, orzechów pini i czosnku oraz łososia i schab z kuskusem. A na deser zrobił truskawki z octem winnym i bitą śmietaną z bezikami i melisą.
Do nagrody „Pozytywki” nominowani zostali: Pola Tyniec-Lipska, Marcel Andino Velez, Daniel Ciupryk „MC Silk”, Jacek Zalewski oraz Andriej Sirowacki. Kto otrzymał statuetkę?
Laureatem „Pozytywki” został Daniel Ciupryk „MC Silk”. – Bardzo mi jest miło. Czuję się trochę niezręcznie. Oczywiście bardzo mi miło. Nie jest moją mocą klaskać samemu sobie, ale trzeba też docenić te osoby pozostałe – wyznał artysta. W studio opowiedział, jak wygląda jego codzienna walka z chorobą. Zdradził także szczegóły dotyczące pracy nad nową płytą i teledyskiem.
Bartek Jędrzejak porozmawiał z Natalią Grzywińską, która opowiedziała o suchych olejkach w żelu, które zapewniają ochronę przed słońcem, ale nie pozwolą na to, by piasek przyklejał się do ciała.
Bartek Jędrzejak przedstawił prognozę pogody na dziś. Czy lato wróciło na stałe?
Agnieszka Jastrzębska spotkała się w Monako z Jose Eisenbergiem, który jest założycielem marki kosmetycznej Eisenberg Paris. Jego historia życia może posłużyć za scenariusz filmowy hollywoodzkiej produkcji. W rozmowie opowiedział o swojej karierze i o tym, jak zaczęła się jego przygoda z kosmetykami.
Gościem „Dzień Dobry Wakacje” był Edmond Eisenberg, dyrektor zarządzający marki kosmetycznej Eisenberg Paris i syn Jose Eisenberga. Opowiedział o relacji z ojcem i o pasji, która ich lączy.
Marcin Sawicki rozmawiał z Magdą Steczkowską o zwyczajach śniadaniowych, jakie panują w jej rodzinie.
Natalia Zastępa opowiedziała o przygotowaniach do festiwalu Top of The Top. Czym zaskoczy widownię?