Dzień Dobry TVN

sezon 8

Dzień Dobry TVN

W kuchni „Dzień Dobry TVN” Daria Ładocha przygotowała posiłki mięsne oraz wegańskie, by pokazać różnorodność kuchni izraelskiej. W jej menu znalazły się, m.in. pulpety cielęce duszone w przecierze pomidorowym z czosnkiem, limonką, migdałami i mnóstwem ziół, szakszuka, komosa ryżowa z orzechami, serem owczym i awokado, zapiekana ryba z papryką w pomidorach oraz ciecierzyca z polędwicą z dorsza w curry i kurkumie.

Wyścigi konne od kuchni

Prestiż, rywalizacja i ogromne pieniądze. Jak naprawdę wygląda praca dżokejów? Jak wyglądają treningi koni? I najważniejsze – jak wyglądają od kulis wyścigi konne? – Ścigam się nie tylko dla siebie. Ścigam się przede wszystkim dla konia, dla jego właściciela, dla trenera. To nie jest zabawa, to jest sport i idą z tym duże pieniądze – podsumował dżokej Kamil Grzybowski.

Rozciągamy się z Qczajem

Qczaj przeprowadził trening Robertowi Stockingerowi. Jaką alternatywę do ćwiczeń cardio zaproponował trener?

Kolorowe dywany z kwiatów

Maciej Dolega przedstawił ponad stuletnią tradycję układania kwietnych dywanów z okazji Bożego Ciała, którą kultywują mieszkańcy miejscowości Klucz.

Pogoda na dziś

Maciej Dolega powiedział, jakiej pogody mogli spodziewać się uczestnicy procesji Bożego Ciała.

Piotr Najsztub oczyszczony z zarzutów

Piotr Najsztub był oskarżony o potrącenie kobiety w 2017 roku, 18 czerwca 2019 sąd uznał go za niewinnego. W studiu „Dzień Dobry TVN” dziennikarz opowiedział o tym, co czuje w związku z tymi wydarzeniami. – Przejechanie kogokolwiek jest dla kierowcy jest emocją, którą będzie bardzo długo pamiętał. Mi ten wypadek odtwarzał się w głowie przez kilka następnych miesięcy – wyznał Piotr Najsztub.