Dzień Dobry TVN

sezon 8

Dzień Dobry TVN

Daria Ładocha zainspirowana swoją podróżą do Izraela, w kuchni „Dzień Dobry TVN” postanowiła przygotować ich tradycyjne dania. Sekretem prawdziwej, najlepszej, izraelskiej szakszuki jest to, że żółtko powinno być płynne – zdradziła blogerka kulinarna. Jakie jeszcze dania pokazała?

Ile smaku mięsa jest w wegańskim boczku?

Od lat wiadomym jest, że ograniczenie spożywania mięsa pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Na rynku spożywczym pojawiają się więc nowe produkty, które imitują jego smak, zachęcając tym społeczeństwo do zmiany diety. W studiu Hanna Stolińska-Fiedorowicz oraz Rafał Czech rozmawiali o tym, jakie korzyści niesie za sobą wprowadzanie takich zamienników do codziennego jadłospisu.

Kolorowe dywany z kwiatów

Marcin Dolega wybrał się do miejscowości Klucz, by uczestniczyć w przygotowaniach do obchodów święta Bożego Ciała. Skąd wzięła się tradycja układania kwiecistych dywanów na drogach i jakie rośliny najczęściej się do tego wybiera? Prezenter przedstawił również prognozę pogody na długi weekend.

Jessica Cox – brak rąk uczyniła swoim atutem

Jessica Cox mimo urodziła się bez górnych kończyn, nigdy nie zrezygnowała ze swoich marzeń, które po kolei spełniała. Nie ma dla niej rzeczy niemożliwych. Jako jedyna kobieta na świecie bez rąk, zdobyła licencję pilota. Dodatkowo nurkuje, jeździ konno, gra na pianinie, a nawet posiada czarny pas w taekwondo. Skąd bierze siłę i motywacje? - Zbudowałam w sobie chęć odkrywania nowych rzeczy w życiu – wyznała. Dlaczego zrezygnowała protez?

Ubezpieczenie na wakacjach – czy warto je mieć?

Ubezpieczenie turystyczne to bardzo ważny element każdego wyjazdu turystycznego poza granice Polski. Dlaczego warto je mieć? W „Dzień Dobry TVN” Marcin Tarczyńskiego z Polskiej Izby Ubezpieczeń wyjaśnił, na co zwracać uwagę przy wyborze polisy.

Rozciągamy się z Qczajem

Qczaj wspólnie z Robertem Stockingerem na warszawskim dachu, zaprezentowali lekkie, rozciągające ćwiczenia, dzięki którym dobrze rozpoczniemy dzień.