Dzień Dobry TVN

sezon 44

Dzień Dobry TVN

W cyklu „(Od)wagi dzieciaki” edukator kulinarny Sebastian Gołębiewski przyjrzał się pracy kucharek w szkolnych stołówkach oraz zaproponował dla nich kameralne warsztaty. Czy szkolne jadalnie rzeczywiście odstraszają swoim menu? - Widać, że te kobiety są bardzo zaangażowane. Ich rola jest według mnie tak ważna jak rola nauczyciela. To one są edukatorkami smaku - powiedział ekspert. Jak gotować, by było smacznie i zdrowo?

Co jeść, aby być zdrowym?

Sposób odżywiania ma ogromny wpływ na to, jak działa nasz organizm. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę Ullenka, która zdrowym odżywianiem zainteresowała się, gdy zachorowały jej dzieci. Co jeść, aby być zdrowym? O tym opowiedziała dziś w studiu „Dzień Dobry TVN”. - Zaczęłam od różnych metod, badań i diet. W pewnym momencie zrozumiałam, że właśnie to, co jedzą moje dzieci ma duży wpływ na to, jak się czują i jak wyglądają - wyznała Ullenka, popularyzatorka zdrowego odżywiania. Jakie produkty najchętniej wybiera w swojej kuchni?

Witamy w strefie relaksu DDTVN

Gdańsk został okrzyknięty Europejską Stolicą Wolontariatu. Z tej okazji Marcin Sawicki i Kinga Burzyńska spotkali się z gdańskimi wolontariuszami przed Europejskim Centrum Solidarności. - To tutaj zbieramy się, kiedy chcemy coś ważnego zamanifestować. I właśnie tutaj spotykamy się też z całą naszą ogromną rzeszą osób robiących dobre rzeczy dla innych - powiedziała Monika Chabior, wiceprezydent Gdańska. Dlaczego właśnie to miasto wygrało plebiscyt? Jakie aktywności czekały dziś widzów w strefie relaksu „Dzień Dobry TVN”?