Wiele osób nie traktuje poważnie terminu przydatności do spożycia. Bo kto by wyrzucał jedzenie, które wygląda i smakuje normalnie? Poza tym mówi się, że data końcowa to tylko kwestia formalna, w rzeczywistości można wykorzystać żywność nawet po jej upływie. Jak jest naprawdę? O tym w „Dzień Dobry TVN” opowiedziała Sylwia Majcher - edukatorka ekologiczna. Jak trwała jest kupowana żywność?
„Major Incident” to wystawa londyńskiego artysty Piotra Krzymowskiego, stworzona z jednorazowych masek i rękawiczek znalezionych na londyńskich ulicach. Co go zainspirowało? O swojej wyjątkowej sztuce opowiedział w „Dzień Dobry TVN”.
W studiu „Dzień Dobry TVN” Andrzej Stankiewicz przedstawił swój autorski przegląd prasy. Co znalazło się na pierwszych stronach gazet?
„Druga połowa” to pierwszy polski film, który pojawił się na ekranach po ponownym otwarciu kin. Jak wyglądała jego premiera? O tym opowiedzieli aktorzy wcielający się w główne role.
Nie trzeba od razu rezygnować ze wszystkich produktów pochodzenia zwierzęcego, by zrobić coś dobrego dla siebie i planety. Małe kroki są najważniejsze i często po prostu łatwiejsze. Swoimi sposobami na kuchnię warzywno-owocową w „Dzień Dobry TVN” podzieliła się Daria Ładocha. Jak zrobić krem z groszku z pieczoną cukinią?