Bez planu
TVN Style

Bez planuBez planu

Pulia

Odcinek 3, Sezon 1

Żródło: Archiwum TVN Style
Bez planu, Pulia, sezon 1, odcinek 3
W kolejnym odcinku ,,Bez planu” Hanna Lis odwiedza "swoje strony" z dzieciństwa. Nie jest to nasycony smakami Rzym … tylko Pulia, której kuchnia słynie z określenia „Cucina povera”, czyli "biedna kuchnia". Czy słusznie? Pulia, to jeden z uboższych rejonów Włoch, położony na południu kraju. To miejsce rzadko odwiedzane przez turystów, choć ma wiele do zaoferowania, o czym przekona się nasza prowadząca. Hania, odwiedzi piekarnie, w której posmakuje foccacię, najlepszą w całych Włoszech a może nawet... najlepszą na całym świecie? Zawita też do restauracji, w której serwowana jest surowa ryba i zajrzy na lokalny targ.
Razem z Hanią odwiedzimy gospodarstwo agroturystyczne, w którym wytwarza się najpopularniejszy włoski ser, mozzarellę. Zobaczymy również drzewa oliwne, które mimo swoich dwóch tysięcy lat nadal owocują, a Hania będzie stąpać po ziemi, po której chodził sam … święty Piotr. Przyjrzymy się produkcji najlepszego na świecie makaronu, zawitamy do cukierni, w której nasza prowadząca pozna przepis na... udane małżeństwo! Poznamy też śmiałka, który łowi ośmiornice własnymi rękoma. Na koniec wraz z Hanią zwiedzimy Trulle, miejscowość w której stoją charakterystyczne, jedyne w swoim rodzaju, budynki z kamienia.  Zapraszamy w kulinarną podróż do słonecznych Włoch pełną smaków, aromatów i kolorów!
Dystrybucja:
TVN Style
Kraj produkcji:
Polska
Tagi:
kuchnia włoska, kuchnie świata, kuchnia portugalska, kuchnia szwedzka, Hanna Lis TVN Style, program Hanny Lis, Hanna Lis kuchnie świata, gdzie jeść na urlopie, regionalne specjały, podróż po restauracjach, kuchnia rumuńska, gdzie zjeść regionalne specjały, Pulia, Cucina povera, gdzie najlepiej zjeść we Włoszech, foccacia, Trulle, kulinarna podróż do Włoch
Kategoria wiekowa:
rozwiń więcej
Zobacz wszystkie odcinki „Bez planu”

Jeszcze chwilę...

Trwa weryfikacja numeru telefonu
w T-Mobile niezbędnego do
skorzystania z oferty