Wzmacniający posiłek dla wszystkich, którzy kończą z dietą. Przez większość życia możemy z przyjemnością delektować się daniami przeróżnych kuchni z całego świata. Mieszamy ze sobą różnorodne składniki, próbujemy zaskakujących połączeń smakowych, przesadzamy ze słodyczami, ogniście doprawiamy potrawy chili, eksperymentujemy i odkrywamy... Co jednak zrobić z jadłospisem, gdy przychodzi nagle taki moment, w którym żołądek jest niezwykle delikatny, potrzebuje szczególnej uwagi, lekkich i jednocześnie pełnych wartości odżywczych dań? Są przecież wśród nas osoby, które właśnie skończyły restrykcyjną dietę, są po leczeniu szpitalnym, mają układ pokarmowy osłabiony agresywnymi lekami lub chcą po prostu w końcu zacząć zdrowo i lekko jeść. Każdy z nas może znaleźć się przecież w podobnej sytuacji. Dobrze wtedy wiedzieć co wolno nam bez obaw położyć na talerzu. Stworzenie właśnie takiego bezpiecznego menu jest dzisiejszym zadaniem specjalnym Michela Morana. Delikatnych dań dedykowanych wrażliwym żołądkom skosztuje Pani Barbara Romaniuk – perfekcyjna pani domu z ogromnym doświadczeniem, wielbicielka telewizji, która nie boi się też kamer i wraz z przyjaciółmi komentuje współczesną telewizję w programie Gogglebox, na co dzień należy do zespołu Praskie Małmazyje. Świetną formę Pani Basia z pewnością zawdzięcza także diecie bogatej w składniki, które są prawdziwymi bombami zdrowia. Michel przygotował więc na tę okazję krzepiącą zupę jabłkowo-pietruszkową oraz dopingującą sałatę z kaszą jaglaną, indykiem i awokado.