Zadanie 3: Wykwintny posiłek dla znawców i smakoszy
Michel Moran ma dziś przed sobą zadanie specjalne, przed którym wcześniej czy później stanie każdy z nas. Gdy przyjmujemy w swoim domu gości i gotujemy dla nich, to zawsze staramy się ich zadowolić, trafić w ich gusta, zaspokoić apetyty. Co jednak, gdy spodziewamy się gościa naprawdę specjalnego?
Chcąc ugościć kogoś o wyjątkowo wysublimowanym guście kulinarnym, kogoś kto z niejednego garnka jadł już wykwintne specjały, wymagającego kulinarnego konesera lub po prostu wyjątkowo ważną dla nas osobę, warto postawić na pomysłowość. Michel pokaże jak przygotować szlachetne składniki i jak połączyć je z prostymi dodatkami podanymi w zaskakujący sposób. Przyrządzi Carpaccio Rybne, czyli przekąskę dla wybrednych gości oraz Medalion Cielęcy, czyli wykwintne danie główne. Ucztę dla wyjątkowego gościa uwieńczy niespodzianka, która rozpieści podniebienie nawet najbardziej wymagającego smakosza – Puszysty Mus, czyli aksamitny deser.
Pyszny i imponujący posiłek przygotowany własnoręcznie w domowej kuchni może okazać się najlepszą niespodzianką i najmilszym upominkiem dla wyjątkowej osoby.