Zadanie 1: Delikatny posiłek dla wrażliwych żołądków
Większość z nas może z przyjemnością i bezkarnie delektować się daniami najróżniejszych kuchni z całego świata, mieszać ze sobą różnorodne składniki, próbować zwariowanych połączeń smakowych, eksperymentować i odkrywać nowe kulinarne lądy. Zdarzają się jednak i takie osoby, których żołądek jest niezwykle delikatny, potrzebuje szczególnej uwagi, pieczołowitego doboru składników, delikatnych przypraw i uważnego przygotowania. Dla takich właśnie osób gotuje dziś Michel Moran.
Jego zadaniem specjalnym jest ugotowanie posiłku dla osób o wymagających i wybrednych żołądkach. Wykorzystując świeże warzywa, chude mięsa i bogactwo dostępnych kasz pokaże, jak przyrządzić pyszny posiłek, który będzie przyjazny dla najdelikatniejszego nawet żołądka. Okazuje się, że dania przeznaczone dla osób o wrażliwych żołądkach mogą być delikatne i lekkostrawne, a jednocześnie apetyczne i pyszne. Michel proponuje przekąskę warzywną, czyli lekką sałatkę i kremowego kurczaka, czyli delikatne mięso gotowane w warzywach.