Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

Marta Dymek – autorka bloga „Jadłonomia” – kontynuuje zieloną rewolucję i tym razem wyrusza w kulinarną podróż do Tajlandii. W każdym odcinku blogerka przedstawi najbardziej charakterystyczny i najciekawszy produkt wykorzystywany w kuchni tajskiej. Pokaże, jak uprawia się daną roślinę (np. ryż) lub produkuje (np. tofu czy sos sojowy). A na koniec przyrządzi pyszne potrawy, wykorzystując zaprezentowane produkty, tak by smakowały jak w tajskiej restauracji. Marta postarała się, by przepisy były proste, szybkie, a składniki łatwo dostępne w Polsce. To wszystko po to, by pokazać, że kuchnia wegańska może być niesamowicie pyszna i inspirująca.

Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Tajskie słodycze Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Kaffir Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Trawa cytrynowa Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Sos sojowy Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Makaron ryżowy Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Tajskie zioła Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Dżakfrut Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Mleczko kokosowe Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Grzyby Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Papryczki chili Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Tofu Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii, sezon 1Ryż