Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

Marta Dymek – autorka bloga „Jadłonomia” – kontynuuje zieloną rewolucję i tym razem wyrusza w kulinarną podróż do Tajlandii. W każdym odcinku blogerka przedstawi najbardziej charakterystyczny i najciekawszy produkt wykorzystywany w kuchni tajskiej. Pokaże, jak uprawia się daną roślinę (np. ryż) lub produkuje (np. tofu czy sos sojowy). A na koniec przyrządzi pyszne potrawy, wykorzystując zaprezentowane produkty, tak by smakowały jak w tajskiej restauracji. Marta postarała się, by przepisy były proste, szybkie, a składniki łatwo dostępne w Polsce. To wszystko po to, by pokazać, że kuchnia wegańska może być niesamowicie pyszna i inspirująca.

Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Tajskie słodycze Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Kaffir Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Trawa cytrynowa Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Sos sojowy Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Makaron ryżowy Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Tajskie zioła Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Dżakfrut Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Mleczko kokosowe Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Grzyby Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Papryczki chili Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Tofu Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii sezon 1 Ryż