Wielkie otwarcie

sezon 1 odcinek 10

Wielkie otwarcie odc. 10

Gastronomia to jeden z najtrudniejszych i najbardziej konkurencyjnych biznesów. Mimo to, punkty gastronomiczne wyrastają jak grzyby po deszczu i równie szybko upadają. Bez względu na to, każdy początkujący restaurator wierzy, że odniesie sukces. W programie poznamy osoby, które odważyły się wejść do biznesu gastronomicznego. Zobaczymy jak powstaje restauracja, krok po kroku. W pierwszym sezonie poznamy Michała i Roksanę, którzy otworzą bistro z piekarnią pieczywa, a także Agatę, która zdecyduje się powiększyć swój biznes. Jeden z uczestników – Carlos, wystartuje ze swoim foodtruckiem, a grupa przyjaciół będzie szukać pomysłu na unikalny w skali światowej biznes. Widzowie przekonają się, że otwieranie restauracji to m.in. potyczki z urzędami, sanepidem, dostawcami, ale i żmudny proces rekrutacji pracowników! Kilka tygodni po otwarciu, sprawdzimy czy było warto!