W świecie przypraw Anjum

sezon 1 odcinek 2

Anjumʼs Spice Stories

Anjum zaprezentuje ulubiony ser w Indiach, który przypomina halloumi. Jest uniwersalny i świetnie komponuje się z różnymi przyprawami. Zazwyczaj dodaje się go do curry lub grilluje. Okazuje się, że ten ser można w prosty sposób przyrządzić w domu! Prowadząca pokaże, jak przygotować go krok po kroku. Przyrządzi również ziołową marynatę, która podkreśli smak sera. Anjum upiecze też soczystego łososia i podpowie, jakie przyprawy idealnie podkreślą jego smak.

Anjum Anand – Brytyjka o indyjskich korzeniach, autorka książek kulinarnych i szef kuchni – zaprasza widzów na aromatyczną podróż przez smaki Australii. Prowadząca odwiedza najbardziej malownicze tereny na Antypodach i odkrywa prawdziwe piękno lokalnych produktów, prezentując przy tym zdrowe, orzeźwiające i proste w przygotowaniu potrawy.