Podróż przez smaki Chin

Kuchnia chińska ma niejedno oblicze, a to, co Europejczycy uznają za tamtejsze przysmaki bardzo często nimi nie jest.

Niezwykle barwna i aromatyczna seria dokumentalna „Podróż przez smaki Chin 2” zaprezentuje widzom prawdziwe oblicze tamtejszej kuchni. W drugim sezonie programu widzowie Kuchni+ będą mogli dowiedzieć się m.in., jak pozyskuje się najlepszy miód w lasach Nepalu, jakie przysmaki zabierali ze sobą na wędrówki chińscy podróżnicy, a także w jaki sposób przyrządza się tradycyjne tofu na syczuańskiej prowincji. Obraz uzupełniają zachwycające kadry przedstawiające chińskie krajobrazy oraz historie ludzi, którzy żyją z dostarczania i przygotowywania jedzenia. To jednak nie wszystko – widzowie będą mieli również okazję poznać lokalne tradycje kulinarne, regionalne produkty i składniki, a także społeczne spojrzenie na kwestie jedzenia.