Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea

John Torode prezentuje dziesięcioczęściową serię zainspirowaną rosnącą popularnością koreańskiej żywności.

„Kulinarne odkrycia Johna Torode – Korea” – streszczenie

John Torode przygląda się zupełnie nowemu regionowi i prezentuje szeroką gamę oryginalnych potraw prosto z Korei Południowej. Odkrywa królewskie początki kuchni koreańskiej, udaje się do Busan, tętniącego życiem nadmorskiego miasta na południowym wybrzeżu, które ma najlepszy i największy targ rybny w Korei i prezentuje niesamowity klimat koreańskiego festiwalu żniw, najważniejszego festiwalu roku. Poznaje koreańskie rodziny, w których każda ma swój przepis na kimchi (tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające się z fermentowanych lub kiszonych warzyw), jednej z najlepszych potraw na świecie. Spacerując ulicami miast poznaje kulinarne trendy – m. in. metrowe lody czy ciasta z rybami, które są uznawane za klasykę street foodu.

„Kulinarne odkrycia Johna Torode – Korea” – prowadzący

Prowadzący program – John Torode – jest popularnym australijskim szef kuchni i gwiazdą telewizji. W czarujący, zabawny i bardzo dociekliwy sposób prezentuje ciekawostki kulinarne.

„Kulinarne odkrycia Johna Torode – Korea” – gdzie obejrzeć?

Program jest dostępny online w serwisie VOD player.

Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea sezon 1 Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea sezon 1 Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea: odc. 5 Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea sezon 1 Kulinarne odkrycia Johna Torode - Korea sezon 1 Gyeongju